DO YOU WANNA BUILD A SNOWMAN (?)

kolej experience and homesick (!)

Assalamualaikum . 
for world . please listen to me . aumm . eh ?
dah lama rasanya tak update blog ni . kelihatan macam ramai yang rindu wa . *angkat kening*
kfine. fine. fine. actually, wa baru saja melepaskan diri dari kptm cheras. 
siapa yang masuk situ and dapat asrama sepertimana yang wa dapat. akan paham why am i struggling hard to get out from there . 
ex-TESL mang membajet membongak english all time. hek eleh. *sepak pintu sakit lalu menangis*
sepertimana yang telah dinyatakan, walaupun wa sekadar budak hingusan yang naif lagi pendek lagi comel . ehem, wa bangga dengan pencapaian wa yang menahan diri selama seminggu di KPTM Cheras dengan berpuluh-puluh lelehan peluh dan memeras keringat pinggang yang dah tak nampak rupa pinggang dah, wa bangga. wa bangga jadi anak malaysia . eh ?

ya, wa berani mengambil risiko menunggu for second intake uitm, or other University, or poly, or any other menara gading gajah badak and etc. ya, and im homesick now . nak balik ke kptm tapi tanak stay hostel tuh . nak g class blajaq ja . boleh ? 
banyak cantik comel pendek kau , engat ni kolej grandma kau punya .
fine . kay ! kay ! *mata terbeliak*


*sila rotate skrin lappy or tab or watever you use, thank you*
*kalau nak lagi xtreme, rotate kepala anda . sekian *
yup, this is how my 'Old' hostel look like . hebakkkk habis, ~
hostel neh memakan duit sebanyak RM 960++ for 1 semester, kawasan keliling a lot of mat bangla and negros. memeyh kat tengah-tengah town, for sure, many bad things can happen rite? 
so, yang berminat untuk menimba experience stay kat tempat macam ni, you can apply it . 
yup, saya promote

walaupun hari tak lah secerah yang disangka, bila malam menjelma, lampu-lampu kat tepi jalan tetap terbuka melainkan terbakar hangus . member yang wa dapat kenal dalam seminggu, they are sooooo awesome. sebenarnya, wa dah tak berapa ingat nama, but, i am still remember how they look like! 
orang first for sure yang wa kenal time pendaftaran, ADAH . she is soooo awesomeee ! tapi jodoh tak panjang. wa tak sempat jumpa dia pun hari last wa dekat kolej. haih . *lap aeq mata*
jujur wa cakap, wa rindu dia . dia dapat asrama yang fully better . lucky her. 
and, member dorm wa, AYIN, AJLA, DEY, SHAKYRA, WAWA, SARAH, ZANA, SOLEY.
girls of plaza pandan 10c, imisssyouuuu. ihik . *gelak comel* harhar. k .
and lagi, HUMAIRA, TIMAH (GENGSTER) LOL. korang jugak ! :D

geli geli ja wa update part miss miss bagai . haha . dah . sampai di sini saja wa update. 
and for sure, walau dah 2 hari puasa, baru nak wish, 
SELAMAT MENJALANI BULAN RAMADHAN
SEMOGA RAMADHAN TAHUN NI LEBIH BAIK DARIPADA SEBELUMNYA . :)


FACT : im homesick now . 

2 Comments :

khadijahashiqin ariffin said...
This comment has been removed by the author.
juna la said...

Salam.. Hostel dia mcm hostel kt asrma ke bgi rumah?

all_copyright@excusemyjourney.blogspot.com
;